Multifocale bril

vrouw en man dragen beide een bril van optique labruyere
De voordelen van multifocale glazen: U hoeft niet meer van bril te wisselen. U kunt gewoon altijd op één bril vertrouwen. Een multifocale bril is modern.

Free Form mulitfocale brillenglazen

Met de komst van de digitale slijptechniek, begin 21e eeuw is de ontwikkeling van multifocale glazen in een ware revolutie terecht gekomen.

Eigenlijk worden brillenglazen niet meer geslepen, maar gedraaid op speciale computergestuurde draaibanken. Deze techniek is overgenomen vanuit de ‘contactlens wereld’, waarvoor deze werkwijze al eind tachtiger jaren ontwikkeld was.

Hierdoor werd het mogelijk om zowel sterkte als leesdeel ontwerp aan de binnenkant van de lenzen te slijpen (draaien).

We zijn nu op het punt gekomen dat we voor een flink aantal doelgroepen aan specifieke wensen kunnen voldoen. Al deze nieuwe typen brillenglazen worden overigens nog uitsluitend in kunststof uitvoeringen geleverd. De ontwikkeling in echt glas is nagenoeg tot stilstand gekomen. Glas is nagenoeg niet te bewerken met een draaibank. 

vrouw draagt een blauwe bril van optique labruyere

Mogelijkheden multifocale bril

Brilmaterialen

Een kleine greep uit de mogelijkheden multifocale bril:
  • Vistasan Horizon: Een multifocaal glas met een nagenoeg vertekeningsvrij vertegedeelte. Ideaal voor chauffeurs en alle andere personen die veel achter het stuur zitten. Dit glas heeft wel een wat smallere leeszone. Dit glas heeft een beperkt aantal mogelijkheden voor maatwerk.
  • Vistasan Mobile: Een multifocale lens met een breed lees- en tussengebied. Wel wat meer vertekening en het vertedeel, maar na een korte wenperiode weinig storend. Deze multifocuslens kan in alle opzichten op maat worden gemaakt.
  • Vistasan Soft 45: Een allround brillenglas met een behoorlijk breed leesdeel. Het vertekeningsgebied naast het leesdeel en in het vertedeel is heel vloeiend weggewerkt, waardoor het bijna niet meer opvalt. Ook deze multifocuslens kan in alle opzichten op maat worden gemaakt.
  • Vistasan Hard 45: Hetzelfde allround glas, met een nog breder leesdeel. Er is wel wat meer vertekening, maar went ook nog steeds heel snel. Deze multifocuslens kan ook weer in alle opzichten op maat worden gemaakt.

Dit zijn alle vier multifocale lenzen in het hoogste prijssegment. Er is geen onderscheid in prijs tussen de verschillende typen glazen. Alle glazen worden geleverd inclusief ontspiegeling en antikraslaag. Een vaste tint in de glazen is ook mogelijk. Daar wordt geen toeslag voor berekend.

Op extra dunne uitvoeringen, meekleurende glazen, of glazen met een blauwfilter geldt wel een prijstoeslag.

Onder deze glazen uit het topsegment is ook een categorie multifocale brillenglazen leverbaar, die ook als free form multifocale kunnen worden gezien, maar die beperkter in mogelijkheden zijn voor maatwerk. De prijs is daardoor ook aantrekkelijker.

Deze glazen kunnen in verschillende uitvoeringen geleverd worden, maar ook weer altijd inclusief ontspiegeling, een antikraslaag en eventueel een vast tint naar keuze.