Multifocale bril

Multifocale glazen

Een leesbril en een vertesterkte combineren is niet altijd praktisch. U zult vaak van bril moeten wisselen. Een eigentijdse oplossing voor dit probleem zijn de multifocale glazen. Dit zijn glazen waarin meerdere sterktes geslepen zijn, zodat u zowel ver als dichtbij scherp zicht heeft. Klinkt dit interessant voor u? Kom dan langs bij onze winkel in Langedijk, dan bespreken we de mogelijkheden.

Bij multifocaal glas zijn de sterktes zijn op verschillende delen van het glas ingeslepen, afhankelijk van welke kant u opkijkt heeft u een andere sterkte. Als u schuins omlaag kijkt, in de richting van een boek of een krant, heeft u de leessterkte die u nodig heeft. Als u ver weg kijkt heeft u uw gewone vertesterkte. Na verloop van tijd gaat het bij u passen en het is erg praktisch.

Multifocaal – voordelen

Het steeds moeten wisselen van leesbril naar vertebril is natuurlijk erg vervelend. Met multifocale brillenglazen hoeft u deze handeling niet telkens te verrichten, u heeft beide brillen in één. Een simpele toepassing van dit principe is de bifocale bril, waarbij er een duidelijke grens tussen de twee glazen zit. Een multifocale bril heeft een geleidelijkere overgang.

De voordelen van multifocale glazen:

  • U hoeft niet meer van bril te wisselen. U kunt gewoon altijd op één bril vertrouwen.
  • De sterktes worden zo geslepen dat u door een simpele oogbeweging van zicht wisselt. Het beeld wordt nooit wazig.
  • Een multifocale bril is modern. Hoewel een bifocale bril voor een deel dezelfde voordelen heeft, vinden veel mensen een multifocale bril mooier en meer van nu.

De voordelen van multifocaal glas gelden grofweg ook voor multifocale contactlenzen. Ook daarvoor kunt u bij Optique Labruyere terecht.

Multifocale brillen: even wennen

De voordelen van multifocale glazen maken deze brillen erg gewild. Toch zeggen we er wel bij dat ‘t echt even wennen is. Multifocaal kijken gaat niet meteen vanzelf. Veel mensen hebben meer dan een week nodig om helemaal aan hun nieuwe bril te wennen. Blijft u problemen houden? Aarzel dan niet om bij ons langs te gaan, wij helpen u graag!


 

Rob Labryere maakt een oogmeting bij een klant
 
Rob Labryere maakt een oogmeting bij een klant