Leesbrillen

voor het lezen draagt deze vrouw een van de leesbrillen van optique labruyere
De leesbril is waarschijnlijk de gewoonste bril. Op latere leeftijd heeft haast iedereen wel een bril nodig om gemakkelijk te kunnen lezen. “Ik zet de fok even op,” hoor je mensen wel zeggen – de leesbril heeft vele namen. Leesbrillen kunt u dan ook op veel plaatsen kopen. Optique Labruyere ziet natuurlijk het liefste dat mensen hun leesbril bij een professionele opticien kopen. Dat zijn uw ogen zeker waard!

Leesbril oorzaak

Waarom een leesbril? Bijna iedereen zal op een zeker ogenblik een leesbril nodig hebben. Dit heeft alles te maken met de manier waarop ons oog functioneert. De cellen in ons oog worden continu vernieuwd, maar ze worden niet afgevoerd – een foutje van moeder natuur. Daarom wordt de lens mettertijd stijver, minder flexibel. U kunt minder goed scherpstellen. Dat merk je vooral bij het lezen.

Een leesbril is een handig hulpmiddel. Wat uw lens op een gegeven moment niet meer lukt – scherpstellen op een korte afstand – wordt gecompenseerd door de glazen van de leesbril. Er zijn vaak standaardglazen en goedkope leesbrillen te koop bij verschillende warenhuizen. Deze brillen kunnen natuurlijk uitkomst bieden, maar een op maat geslepen leesbril is toch de beste oplossing.  

Leesbril sterkte

Het verhaal wordt nog ingewikkelder als u van uzelf al een sterkte heeft. Die wijkt af van uw leessterkte. Een goede leesbril moet in dat geval een sterkte hebben die wordt berekend op basis van de sterkte die u voor uw gewone zicht heeft. Dit kunt u altijd het beste aan een opticien overlaten. Zo kunt u ook bij ons laten uitrekenen hoe uw multifocale bril zal worden vormgegeven.

Leesbrillen Langedijk

Optique Labruyere levert maatwerk. We stellen uw precieze sterkte vast en slijpen de brillenglazen zelf, in onze eigen werkplaats. Wilt u dit zien gebeuren? Dat kan. Transparantie vinden we belangrijk. Optiek is geen geheimzinnig vak, het is mensenwerk. Uiteraard kunt u een leuk montuur uitzoeken, zodat uw leesbril past bij wie u bent. Kom gewoon eens binnenstappen in onze winkel, dan praten we verder.

man leest de krant met een Safarro bril op van optique labruyere