Garantie

vrouw draagt tijdens het spelletje kaarten een bril met garantie van optique labruyere

Montuurgarantie

Op alle door Optique Labruyere geleverde monturen geldt een fabrieksgarantie van 1.5 jaar. Deze garantie geldt voor: loslaten van lak- of doublé lagen, soldeerbreuken en andere fabricagefouten. Naast de fabrieksgarantie geldt een serviceregeling op het montuur gedurende twee jaar, op andere dan fabricagefouten en bij ongelukjes. In het eerste jaar wordt een korting van 50% gegeven op montuur of montuuronderdelen. In het tweede jaar wordt een korting van 25% gegeven op montuur of montuuronderdelen. Voor zover dit niet onder de fabrieksgarantie valt.

Mocht er een verschil van mening ontstaan over de fabrieksgarantie, dan is het ten allen tijde mogelijk een montuur op te (laten) sturen naar de betreffende fabrikant of importeur. De hier mee gepaard gaande portokosten neemt Optique Labruyere voor zijn rekening. Mocht hier dan nog geen acceptabele oplossing uit voortvloeien, dan kan een klacht voorgelegd worden bij de geschillencommissie van het NUVO. 

Glasgarantie

Op alle door Optique Labruyere geleverde brillenglazen geldt een fabrieksgarantie van 1,5 jaar. Deze garantie geldt voor: loslaten van coatingen of anti-kraslagen, verkleuringen en andere fabricagefouten. Naast de fabrieksgarantie geldt een serviceregeling op de glazen gedurende twee jaar, op andere dan fabricagefouten en bij ongelukjes. In het eerste jaar wordt een korting van 50% gegeven op vervangende glazen. In het tweede jaar wordt een korting van 25% gegeven op vervangende brillenglazen. Dit dus voor zover dit niet onder de fabrieksgarantie valt. Mocht er een verschil van mening ontstaan over de fabrieksgarantie, dan is het ten allen tijde mogelijk de glazen op te (laten) sturen naar de betreffende fabrikant of importeur. De hier mee gepaard gaande portokosten neemt Optique Labruyere voor zijn rekening. Mocht hier dan nog geen acceptabele oplossing uit voortvloeien, dan kan een klacht voorgelegd worden bij de geschillencommissie van het NUVO.
Naast de garantie op fabricagefouten geldt op alle multi-en bifocale glazen een “tevredenheidsgarantie”. Mocht het wennen aan een multifocale of bifocale bril problemen geven, dan geldt gedurende een periode van 6 maanden de mogelijkheid om glazen te retourneren. Samen zoeken we dan naar een andere passende oplossing. Hier zijn verder geen nadere voorwaarden aan verbonden, behalve dat de oorspronkelijke glazen retour worden genomen. Deze moeten terug naar de fabrikant. 

Zonnebrilgarantie

Op alle door Optique Labruyere geleverde zonnebrillen geldt een fabrieksgarantie van 1 jaar op montuur en glazen. Onder deze garantie vallen: materiaal- of soldeerfouten aan het montuur. Ook loslaten van coatingen of verkleuringen in glazen of montuur vallen onder deze garantie. Krassen in montuur of glazen vallen echter niet onder de garantie. Hou met zonnebrillen altijd rekening dat modellen vaak niet erg lang leverbaar zijn. Door het sterk seizoensgebonden karakter, kan het zijn dat al na een paar maanden na aanschaf een bepaald model of kleur zonnebril niet meer leverbaar is. Optique Labruyere zal in dat geval, eventueel in overleg met de leverancier aanbieden om een vervangend montuur uit te zoeken.