Computerbril

man draagt een Olso nordic bril

Een computerbril of beeldschermbril is een aanvulling op de gewone leesbril. Als u moeite heeft met lezen, zult u ook vaak uw beeldscherm minder goed zien. Vooral op kantoor is dat lastig. Gewone leesbrillen zijn geen oplossing, omdat het beeldscherm verder van uw ogen staat dan een boek of een krant. U heeft een bril nodig die als het ware tussen de leesbril en de vertebril in staat: de computerbril.

Staren naar een beeldscherm kan slecht zijn voor uw ogen. Mensen hebben de neiging minder te knipperen als ze naar hun computer kijken. In combinatie met een leessterkte is dat natuurlijk erg onprettig. Daarom kunt u uw werkgever altijd vragen om een computerbril. Hij zal deze bril voor u vergoeden, dat is immers in uw en zijn belang. In Nederland is dit ook wettelijk zo geregeld.

Beeldschermbril, muziekbril, schildersbril

vele namen

Aan een bril die geschikt is voor het lezen op een afstand van een halve meter tot een meter bestaat natuurlijk al eeuwen behoefte. Beeldschermbril en computerbril zijn moderne namen die verwijzen naar het leven op kantoor. Een andere naam is muziekbril: musici hebben deze bril nodig om partituren te kunnen lezen. Ook wordt er wel van een schildersbril gesproken.

De vele namen geven wel aan hoe nuttig een beeldschermbril wel is. Voor veel beroepen is het belangrijk dat u scherp ziet op een afstand die voor een leesbril net te ver is. Daarom is het goed te weten dat uw werkgever de computerbril kan vergoeden. Zo kunt u plezieriger gaan werken en loopt u minder risico uw ogen te beschadigen. 

vrouw draagt een computerbril in de winkel van optique labryere in noord scharwoude

Computerbril Langedijk

Bij Optique Labruyere in Langedijk kunt u een computerbril kopen. Wij berekenen de sterkte die u nodig heeft. Dat hangt onder meer af van uw gewone sterkte. Draagt u voor zicht in de verte ook een bril? Dan heeft dat invloed op de glazen van uw computerbril. We overleggen samen wat het beste voor u is. Optique Labruyere maakt uw bril op maat.