Zonnebrillen

jongeren-met-een-zonnebril-op-van-optique-labruyere
Zonnebrillen zijn tegenwoordig een belangrijk mode accessoire. Goede bescherming tegen UV- en scherp zonlicht is echter ook heel belangrijk. Alle zonnebrillen van Optique Labruyere zijn standaard voorzien van volledig UV blok.

Merken

Bekende merken zonnebrillen die Optique Labruyere ondere andere in huis heeft zijn:

  • Police
  • Nike
  • Esprit
  • Sinner
  • Sea2See Eyewear
  • Johann von Goisern
  • Interface

Variërend in prijs.

Natuurlijk heeft Optique Labruyere ook heel veel kinder- en zelfs baby zonnebrillen. Allemaal met optisch zuivere glazen met volledig UV filter.

vrouw met een zonnebril van optique labruyere

Zonnebril op sterkte

Heel veel zonnebrillen bij Optique Labruyere kunnen voorzien worden van zonneglazen op sterkte. U kunt daarvoor kiezen uit enkelvoudige glazen (verte- of leessterkte), bifocale en multifocale zonneglazen. Natuurlijk kunt u kiezen uit verschillende kleuren glazen, antikras of ontspiegelde glazen, voor prijzen die u beslist niet tegen zullen vallen. 

vanni zonnebril

Sea2See Eyewear 100% recycled

De zonnebrillen van Sea2See Eyewear worden voor 100% vervaardigd uit plastics en visnetten, die uit zee komen, of worden ingeleverd door vissers. In de oceanen, vooral in een gebied in de stille oceaan, drijft inmiddels een hoeveelheid gedumpt plastic, met een oppervlakte vele malen groter dan Nederland. Er wordt voorspeld dat er in 2050 meer plastic dan vis in de oceanen is.

Sea2See Eyewear probeert hier iets aan te doen. Op dit moment nog tamelijk kleinschalig: Kapotte en versleten visnetten worden ingezameld van Catalaanse vissers, plus de netten die ze uit zee vissen. Dit plastic is een van de sterkste, maar ook minst afbreekbare plastics, die gebruikt kunnen worden. Uit de netten worden, na reiniging, etc, granulaat korrels gemaakt, waarvan hele lichte en flexibele zonnebrillen gemaakt worden. Op dit moment is de collectie nog klein, maar zal snel worden uitgebreid. Wat verder in de toekomst zullen er ook correctiebrillen geproduceerd gaan worden. 

zonnebrillen van sea 2 see verkrijgbaar bij optique labruyere