UniqLens

Unique Lens

UniqLens is het beste van twee werelden: De precisie en maatnauwkeurigheid van de vormstabiele contactlens, gecombineerd met het hoge draagcomfort van de zachte contactlens.

Zachte lenzen op maat gemaakt

Gewone maandlenzen zijn in de loop der jaren steeds verder gestandaardiseerd. Inmiddels zijn vrijwel alle merken nog maar in een kromming en een diameter leverbaar. Een paar merken nog in twee krommingen. Eigenlijk proberen we iedereen aan lenzen maat “M” te helpen. Dat dit niet altijd goed gaat, mag duidelijk zijn. De Uniqlens is anders: Alle lensgegevens zijn op aanvraag te varieren: Kromming, diameter, sterkte, maar ook cilinders, leesdeeltjes, cilinder en leesdeeltjes. Wat nodig is wordt voor u gemaakt, met uitzonderlijke precisie en zonder dat u daar weken op moet wachten.

Het aanmeten van deze lenzen wordt ondere andere gedaan met behulp van een topograaf. Er wordt daarmee een soort “hoogtekaart” van het hoornvlies gemaakt (afb. bovenaan links). Hieruit kunnen exact de krommingen en krommingsverloop van het hoornvlies berekend worden.
Daarna wordt een lens berekend volgens die gegevens. Met behulp van een “simulatie programma” (afb midden) kun je de berekende lens beoordelen. Er hoeven dus geen paslenzen ingezet te worden. Na 3 tot 5 werkdagen is de lens in huis.

De verschillen

U krijgt met de UniqLens niet langer maandlenzen. Dat is ook niet nodig: De gebruikte lensmaterialen en de slijpnauwkeurigheid zijn dusdanig hoog, dat de lenzen veel langer mee kunnen dan een maand. Deze lenzen worden als regel per halfjaar vervangen, maar het kan ook per kwartaal. De kosten voor een halfjaarsysteem zijn maar weinig hoger dan van de gewone maandlenzen. Daar heeft u dan wel echt goed passende, volledig op maat gemaakte zachte lenzen voor. Ineens kunt u uw lenzen weer gewoon een hele dag dragen. Het gebruikte lensmateriaal is tot 6 keer zo zuurstofdoorlatend als de traditionele zachte lensmaterialen, het hoornvlies ademt nagenoeg net zo makkelijk met, als zonder contactlenzen.


UniqLens contactlens